Μασούντ Μπαρζανί: Θα υπερασπιστούμε τους Κούρδους της Συρίας


Αύγουστος 12, 2013.


Erbil.

Σε επιστολή που απέστειλε στα μέλη της προπαρασκευαστικής επιτροπής για τη διάσκεψη του Κουρδικού Εθνικού Συμβουλίου που πρόκειται να πραγματοποιηθεί  στις 24 Αυγούστου, ο πρόεδρος του ιρακινού Κουρδιστάν, Μασούντ Μπαρζανί, καλείται να σχηματίσει μια επιτροπή έρευνας για τις σφαγές που διαπράχθηκαν εναντίον των Κούρδων που ζουν στη Συρία.

Η επιστολή του Κούρδου ηγέτη δείχνει ότι επηρεάζεται από το αντίκτυπο της συριακής


 κρίσης, που θα μπορούσε να αποκτήσει θρησκευτική και εθνοτική δομή στην περιοχή, ιδίως, με το δεδομένο, ότι η ιρακινή περιοχή του Κουρδιστάν ανέκαθεν ισχυριζόταν ότι αποφεύγει να εμπλέκεται στις αραβικές υποθέσεις.

Ο Μπαρζανί γράφει ότι υπάρχουν αναφορές για:  «τρομοκράτες της Αλ Κάιντα οι οποίοι επιτίθενται στον άμαχο πληθυσμό και γίνεται σφαγή αθώων  γυναικών Κούρδων και παιδιών».

«Εάν οι εκθέσεις είναι αληθινές, τότε δείχνουν ότι οι  αθώοι πολίτες, οι γυναίκες και τα παιδιά των Κούρδων απειλούνται από δολοφονίες και την τρομοκρατία. Η περιοχή του Κουρδιστάν στο Ιράκ θα κάνει χρήση όλων των δυνατοτήτων της για την υπεράσπιση των γυναικών και των παιδιών και των αθώων πολιτών», σημειώνει η επιστολή.

Οι Κούρδοι αποτελούν περίπου το 10 τοις εκατό του πληθυσμού της Συρίας. Οι περισσότεροι ζούν στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, σημειώνει το δημοσίευμα της 'Ασάρκ αλ Αουσάτ'.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr