Ερντογάν: Δεν υπάρχει καμία διαφορά μεταξύ του Άσαντ και του Σίσι


Αύγουστος 18, 2013.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επέκρινε τις ενέργειες της νέας αιγυπτιακής κυβέρνησης. Ευρισκόμενος στις 17 Αυγούστου στην επαρχία της Προύσας, τόνισε σε ομιλία του:


 «Το τζαμί ‘αλ Φάθ’, πολιορκείται. Δεν ακούγονται οι προσευχές αθώων ανθρώπων. Καίνε και καταστρέφουν τα τζαμιά μας στη Συρία και την Αίγυπτο.  Αυτό κάνουν ο Μπασάρ Άσαντ και ο Σίσι- μεταξύ τους δεν υπάρχει καμία διαφορά. Δεν μπορούν να διαφύγουν τη τιμωρία».

Ο Ερντογάν καταράστηκε το αιγυπτιακό πραξικόπημα, που αποκάλεσε τους υποστηρικτές του Μόρσι ‘τρομοκράτες’.

«Ο λαός απαιτεί να αποκατασταθεί η κυβέρνηση. Και σας το λέω- αυτό που συμβαίνει στην Αίγυπτο τώρα, είναι κρατική τρομοκρατία και στην Αίγυπτο υπάρχουν δύο τρόποι για την κρίση, η μέθοδος του Φαραώ και η μέθοδος του Μωυσή».

Ο Ερντογάν απαίτησε: «Θέλουμε το Συμβούλιο Ασφαλείας να μιλά με ειλικρίνεια και σαφήνεια. Η Οργάνωση της Ισλαμικής Διάσκεψης και η Ευρωπαϊκή Ένωση το έχουν, ήδη, αποδείξει. Ντρέπομαι να κοιτάξω τον εαυτό μου στον καθρέπτη».

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Ερντογάν, σήκωσε το χέρι του με τέσσερα δάχτυλα- σύμβολο της ‘ισλαμικής αντίστασης’ που θυμίζει τη διαμαρτυρία στην πλατεία Ραμπάα του Καΐρου, γράφει η πηγή.

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr