«Ακόμη και Αλβανία με αντι-σκοπιανή πολιτική»


Αύγουστος 11, 2013.

Η Ενωμένη Σλαβική Διασπορά των Σκοπιανών στις ΗΠΑ, εξέδωσε ανακοίνωσε  στην οποία αναφέρει ότι η Αλβανία- εκτός από την Ελλάδα και τη Βουλγαρία- εφαρμόζει αντι-σκοπιανή πολιτική, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.


«Οι πολιτικές αυτές με αγνόηση της μειονότητας και πράξεων χειραγώγησης, παρανομούν σε βάρος των πολιτιστικών, θρησκευτικών και γλωσσικών ελευθεριών. 

Οι κρατικές αρχές των χωρών αυτών εργάζονται χέρι-χέρι με υπερ-εθνικιστικές ομάδες για να εκφοβίσουν  τους εκπροσώπους του σκοπιανού κράτους, που «αντιδρούν  στην επέτειο της 100ης επετείου της Συνθήκης του Βουκουρεστίου όπως συνιστά η Ενωμένη Σλαβική Διασπορά», σημειώνει το δημοσίευμα.

Σύμφωνα με την οργάνωση οι πολιτικές αυτές  εκδηλώνονται σε διεθνείς διενέξεις, όπως με την ελληνική κυβέρνηση για τη συνταγματική ονομασία των Σκοπίων  και της πολιτιστικής ταυτότητας, σημειώνεται.


[ Σημ. Στο δημοσίευμα δεν διευκρινίζεται σαφώς το πρόβλημα, αλλά υπονοείται ότι υπήρξε αντίδραση από την αλβανική πλευρά σε εκδηλώσεις του είδους- στο αλβανικό έδαφος,  που αναφέρονται στο δημοσίευμα]


--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr