Βουλγαρία: 3.000 απόπειρες αυτοκτονίας σε ένα έτος


Σεπτέμβριος 10, 2013.

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Πρόληψης της Αυτοκτονίας, η εθνική σύμβουλος ψυχιατρικής και επικεφαλής του τμήματος ψυχιατρικής στο Νοσοκομείο Αλεξαντρόβσκα, καθηγήτρια Βίχρα Μιλάνοβα, σε συνέντευξή της στο βουλγαρικό πρακτορείο Φόκους τόνισε ότι έχουν καταγραφεί τον τελευταίο χρόνο 3.000 απόπειρες αυτοκτονίας.


 Οι περιπτώσεις αυτές έχουν φθάσει στο νοσοκομείο για θεραπεία,  τα θύματα είχαν αυτοδηλητηριαστεί  ή βρίσκονταν σε κωματώδη κατάσταση από άλλους τρόπους αυτοκτονίας.

Από τους 3.000  αυτόχειρες οι 763 κατάφεραν  να διασωθούν.

Σύμφωνα με την Βίχρα Μιλάνοβα τα επίσημα στοιχεία- αυτά που καταγράφηκαν στα νοσοκομεία-  δείχνουν ότι στη Βουλγαρία κάθε μήνα περίπου 200 με 300 άτομα  επιχειρούν να αυτοκτονήσουν και τουλάχιστον 60 από αυτά καταλήγουν.

Η Βουλγάρα καθηγήτρια, επισημαίνει ότι επειδή οι συμπολίτες της δεν έχουν την συνήθεια να καταφεύγουν σε ψυχολόγους και ψυχοθεραπευτές, αλλά κυρίως να συμβουλεύονται το συγγενικό τους περιβάλλον,  τους προτρέπει  να καταφεύγουν σε δραστηριότητες έξω από την οικία τους, ώστε να αλλάζουν το σκηνικό της σκέψης τους.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr