Βούλγαρος στρατηγός: Είναι αστεία ιδέα το κλείσιμο των συνόρων για να μην περνούν οι πρόσφυγες



Σεπτέμβριος 24, 2013.

Το κλείσιμο των συνόρων, λόγω της εισροής των προσφύγων είναι μια αστεία ιδέα, είπε σήμερα το πρωί ο Βούλγαρος στρατηγός Τσαβδάρ Τσερβένκοφ, πρώην επικεφαλής των υπηρεσιών στρατιωτικών πληροφοριών  και πρώην υπουργός Εσωτερικών, αναφερόμενος σε πρόταση κυβερνητικού στελέχους.

 Σύμφωνα με το στρατηγό, που έδωσε συνέντευξη στο ράδιο Φόκους,  η Βουλγαρία δεν έχει ούτε την ικανότητα, ούτε τους πόρους για την υλοποίηση τέτοιων ασφαλιστικών μέτρων στα σύνορά της.

Επεσήμανε ότι  η χώρα έπρεπε να είχε προετοιμασθεί για την εισβολή των προσφύγων, και για  το  ίδιο θέμα είχε τοποθετηθεί πριν από ένα χρόνο.

«Ωστόσο, η Βουλγαρία πιάστηκε εξ απήνης. Θα ήταν πιο θετικό η γειτονική Τουρκία, από την οποία έρχονται οι πρόσφυγες να βάλει μια γραμμή στη διέλευση των προσφύγων.

Σύμφωνα με το Βούλγαρο  πρώην επικεφαλής της στρατιωτικής  μυστικής υπηρεσίας,   με τη ροή των προσφύγων θα έρθουν συνακόλουθα και βλαβερά στοιχεία για την κοινωνία αλλά και κίνδυνοι για την εθνική ασφάλεια στη χώρα.
--







Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr