Αίγυπτος: Η ‘Μουσουλμανική Αδελφότητα’ αρνείται να σταματήσει τις δραστηριότητές της


Σεπτέμβριος 23, 2013.

Τα μέλη του κινήματος της «Μουσουλμανικής Αδελφότητας» είναι εναντίον της δικαστικής απόφασης που απαγορεύει τις δραστηριότητες της στην Αίγυπτο, σύμφωνα “με ένα Tweet του καναλιού ‘Αλ Αραμπίγια’”.


Οι ηγέτες του κινήματος χαρακτήρισαν την απόφαση του δικαστηρίου ως «απαράδεκτη και με πολιτικά κίνητρα» προσθέτοντας ότι  «Η Μουσουλμανική Αδελφότητα δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την Αίγυπτο, διότι είναι μέρος της αιγυπτιακής κοινωνίας».

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι το Δικαστήριο διέταξε τη «Μουσουλμανική Αδελφότητα» να ανακοινώσει τη διάλυσή της. Σύμφωνα με τα αιγυπτιακά μέσα ενημέρωσης, το δικαστήριο πάγωσε τα χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία του οργανισμού καθώς επίσης και των γραφείων και των αντιπροσωπευτικών γραφείων του.

Επίσης, την περασμένη εβδομάδα αιγυπτιακό δικαστήριο πάγωσε τα περιουσιακά στοιχεία 14 ηγετών της «Μουσουλμανικής Αδελφότητας».

Η μουσουλμανική οργάνωση έχει δικαίωμα να εφεσιβάλει την απόφαση εντός 15 ημερών.

Όπως σημειώνει η ρωσική Gazeta,  η «Μουσουλμανική Αδελφότητα» είναι ένας διεθνής οργανισμός που έχει απαγορευτεί σε πολλές χώρες (συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας) ως τρομοκρατική οργάνωση.

Στην Αίγυπτο η δραστηριότητά της είχε απαγορευθεί το 1954, αλλά συνέχισε να συμμετέχει στην πολιτική ζωή της χώρας μαζί με άλλα κόμματα ή ως ανεξάρτητο κόμμα.

Νομιμοποιήθηκε το 2011, μετά την ανατροπή του Χόσνι Μουμπάρακ.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr