Οι αντιφατικές δυνάμεις του «Ελεύθερου Συριακού Στρατού»


Σεπτέμβριος 7, 2013.

Μία από τις μεγαλύτερες ένοπλες ομάδες των ανταρτών στη Συρία είναι οι «Ταξιαρχίες αλ Φαρούκ», μέλη της ομάδας αυτής έχουν τα αυτοκίνητά τους  διακοσμημένα με το πορτρέτο του δικτάτορα του Ιράκ, Σαντάμ Χουσεΐν, και φέρουν τη λεζάντα «Ο ηγέτης των Αράβων, ο Ηγέτης Σαντάμ Χουσεΐν».


Οι «Ταξιαρχίες αλ Φαρούκ» είναι μία από τις πιο σημαντικές δυνάμεις του Στρατού των Ανταρτών με επικεφαλής τον στρατηγό Σαλίμ Ιντρίς.

Ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός χρηματοδοτείται και διοικείται από τους Αμερικανούς και τα κράτη του Κόλπου- η συμμαχία που ιστορικά πρόσφατα καθαίρεσε το καθεστώς του Σαντάμ Χουσεΐν.

Μια πιθανή εξήγηση που αναφέρει η πηγή, για τη φωτογραφία αυτή είναι η απουσία άλλου ενοποιητικού συμβόλου ‘όλων των Αράβων’. Επίσης, αναγνωρίζεται η κληρονομιά του πολέμου Ιράκ-Ιράν κατά τον οποίο ανακόπηκε ο ‘ιρανικός επεκτατισμός’ και ο Σαντάμ έγινε λάβαρο αυτής της ιδέας.

Επιπλέον η εμφάνιση του πορτρέτου του Σαντάμ Χουσεΐν στα αυτοκίνητα των ανταρτών καταδεικνύουν ότι δεν ανήκουν στην ‘Αλ Κάιντα’ και στους τζιχαντιστές αλλά στους Άραβες εθνικά.

Είναι μια μαρτυρία και αυτή- σημειώνει η πηγή- του παράδοξου πολέμου που γίνεται στη Μέση Ανατολή από πανσπερμία ιδεών και τάσεων.

Αραβική ιστοσελίδα αναφέρει ότι οι «Ταξιαρχίες αλ Φαρούκ», χρηματοδοτούνται από υπηρεσία πληροφοριών της Σαουδικής Αραβίας.


--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr