Συρία: Ετοιμάζουν διάδοχο του Μπασάρ αλ Άσαντ μετά την ασυμφωνία της G20


Δυτικές πηγές  αναφέρουν το σχεδιασμό της διαδοχής του Μπασάρ Άσαντ από τον πρώην υπουργό Άμυνας της Συρίας Αλί Χαμπίμπ (α)

Σεπτέμβριος 7, 2013.

Ο πρώην υπουργός Άμυνας της Συρίας,  Γενικός Ταξίαρχος  Αλί Χαμπίμπ, προετοιμάζεται για μια πιθανή διαδοχή του Μπασάρ αλ Άσαντ, σύμφωνα την τουρκική εφημερίδας «Milliyet» που επικαλείται δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters.


Σύμφωνα με πληροφορίες οι Αλί Χαμπίμπ έχει εγκαταλείψει την κυβέρνηση του Μπασάρ Άσαντ και κρύβεται κάπου στην Κωνσταντινούπολη.

Οι Συριακές Αρχές αρνούνται αυτές τις πληροφορίες του πρακτορείου Reuters αλλά και δημοσιεύματος της αραβικής εφημερίδας ‘Al Quds al Arabi’ που εκδίδεται στην αραβική στο Λονδίνο.

Ωστόσο,  συριακές πηγές της αντιπολίτευσης επιβεβαίωσαν τις πληροφορίες των δυτικών μέσων ενημέρωσης ότι ο πρώην Σύρος υπουργός Άμυνας έχει καταφύγει στην Κωνσταντινούπολη.

Οι πηγές αναφέρουν ότι βρίσκεται  σε κατ’ οίκον περιορισμό από το βράδυ της 27ης Αυγούστου 2013, όταν εισήλθε στην τουρκική επικράτεια.

Ο Αλί Χαμπίμπ είναι συμπαθής στις ΗΠΑ, όταν ο Σύρος υπουργός διαφοροποιήθηκε από το καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ το Σεπτέμβριο του 2011, την εποχή που εντάθηκαν οι συγκρούσεις στη Συρία.

Σύμφωνα με πηγή της τουρκικής «Milliyet» το σχέδιο των ΗΠΑ για την  μετά Άσαντ εποχή προέβλεπε τον Αλί Χαμπίμπ ως διάδοχο του κράτους.

Σχετικό δημοσίευμα είχε και στις 5 Σεπτεμβρίου η ισραηλινή εφημερίδα Jerusalem Post, η οποία ανέφερε τη φυγή του Σύρου στρατιωτικού και την παρουσία του στην Κωνσταντινούπολη. 
--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr