Ρωσία: Θα συμφωνήσουμε σε δράση κατά Συρίας αν αποδειχθεί η ενοχή της


Αναστέλλει την παράδοση εξαρτημάτων για το σύστημα C-300 και δηλώνει ότι δεν θα αναμειχθεί η Ρωσία σε συγκρούσεις στο εξωτερικό

Σεπτέμβριος 4, 2013.

Μόσχα.

Η Ρωσία δεν θα εξαιρεθεί από μια συμφωνία για στρατιωτική δράση κατά της Συρίας, εάν αποδειχθεί ότι είναι ένοχη.


Αυτό δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, τονίζοντας ότι μόνον το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ μπορεί να προβεί σε παρέμβαση με κυρώσεις στη Συρία, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Itar Tass.

«Ο καθένας ενθυμείται τα λάθη και τις ασυνέπειες των επιχειρημάτων των Ηνωμένων Πολιτειών κατά την στρατιωτική δράση στο Ιράκ», δήλωσε ο Πούτιν, προσθέτοντας ότι η θέση αρχών της Ρωσίας είναι ότι η χρήση των όπλων μαζικής καταστροφής αποτελεί έγκλημα.

Σημείωσε επίσης ότι η Ρωσία είναι έτοιμη για μια αποφασιστική και σοβαρή δράση στη Συρία, εάν υπάρξουν σαφείς ενδείξεις ότι έγινε η χρήση των όπλων μαζικής καταστροφής.

Την ίδια στιγμή ο αρχηγός του ρωσικού κράτους δήλωσε ότι η Ρωσία δεν θα παρέμβει σε οποιαδήποτε σύγκρουση στο εξωτερικό. Επιπλέον, ο Πούτιν επεσήμανε ότι η Ρωσία ανέστειλε τις παραδόσεις στη Συρία εξαρτημάτων για τα αντιαεροπορικά συμπλέγματα των πυραύλων C-300.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr