Η Βαγδάτη αρνείται τη μεταφορά χημικών όπλων της Συρίας στο Ιράκ


Σεπτέμβριος 15, 2013.

Η ιρακινή κυβέρνηση αρνήθηκε τις κατηγορίες της συριακής αντιπολίτευσης σχετικά με τη μεταφορά χημικών όπλων στο Ιράκ από τη Δαμασκό.

«Ορισμένοι κύκλοι της συριακής αντιπολίτευσης δήλωσαν ότι η Δαμασκός μετέφερε ορισμένα από τα χημικά όπλα της στο Ιράκ», ανέφερε ο Αλ Αλάμ σύμβουλος του πρωθυπουργού του Ιράκ, Αλί αλ Μουσαβί, «προσπαθώντας να αμαυρώσουν την εικόνα του Ιράκ, αλλά δεν είμαστε αποδέκτες απαγορευμένων όπλων».

Τόνισε ότι η Βαγδάτη αρνείται έντονα τα ψευδή δημοσιεύματα και καλεί την αντιπολίτευση να υπηρετεί το λαό της Συρίας και να μην χρησιμοποιείται ως πιόνι στα χέρια ορισμένων κυβερνήσεων που θέλουν να βλάψουν το Ιράκ.

Είπε ακόμη, ότι η ιρακινή κυβέρνηση και ο λαός είναι εναντίον κάθε χρήσης όπλου μαζικής καταστροφής, κάτω από οποιαδήποτε πρόσχημα.

Νωρίτερα ο επικεφαλής του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, Σαλίμ Ιντρίς, είχε προβεί σε δηλώσεις ότι η κυβέρνηση της Συρίας μεταφέρει χημικά όπλα σε Ιράκ και Λίβανο.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr