Το Πεντάγωνο αποκήρυξε δήλωση του επικεφαλής του


Σεπτέμβριος 5, 2013.

Το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ αναγκάστηκε να αποκηρύξει τη δήλωση του διευθυντή του, Chuck Hagel, ότι η Ρωσία προμηθεύει στη Συρία χημικά όπλα.

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζορτζ Λιτλ είπε:


«Ο υπουργός Χάγκελ μίλησε για γνωστές σχέσεις μεταξύ της Συρίας και της Ρωσίας στον τομέα των συμβατικών όπλων».

Όπως αναφέρθηκε την Τετάρτη, 4 Σεπτεμβρίου, μιλώντας σε ακρόαση στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο Chuck Hagel, είπε:

«Δεν είναι μυστικό ότι καθεστώς του [Σύρου προέδρυ Μπασάρ] Άσαντ έχει σημαντικά αποθέματα χημικών όπλων».

 Στο ερώτημα από πήγαν στη Δαμασκό αυτά τα όπλα, απάντησε ότι ήταν ‘ρωσικές προμήθειες’ στους Σύριους. «Άλλοι επίσης προμηθεύουν αυτά τα όπλα, μερικοί το κάνουν και με πρωτοβουλία τους», είπε ο Χάγκελ.

Στην πραγματικότητα- γράφει το ρωσικό «Βέστι»-  το Πεντάγωνο διέψευσε τη δήλωση των αξιωματούχων της Άμυνας, αναγνωρίζοντας ότι δεν είναι αλήθεια, όπως αναφέρει το Itar Tass.

Την ίδια στιγμή ο Τζορτζ Λιτλ είπε ότι το καθεστώς της Συρίας επί δεκαετίες έχει το δικό του πρόγραμμα χημικών όπλων.

«Επί του παρόντος, η Ρωσία προμηθεύει το συριακό καθεστώς με διάφορα εξαρτήματα στρατιωτικού εξοπλισμού  υποστηρικτικά μάχης, μερικά από τα οποία μπορούν να τροποποιηθούν ή να χρησιμοποιηθούν για τα χημικά όπλα του προγράμματος», είπε.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr