Αρμενία: Αλλαγή στρατηγικής- Εντάσσεται στην Τελωνειακή Ένωση


Σεπτέμβριος 5, 2013.

«Οι οικονομολόγοι και οι πολιτικοί επιστήμονες συζητούν ενεργά την είδηση των τελευταίων ημερών- η Αρμενία θα προσχωρήσει στην Τελωνειακή Ένωση.


Η ανακοίνωση ήρθε μετά από συνομιλίες μεταξύ των προέδρων της Αρμενίας και της Ρωσίας. Ήταν μια απροσδόκητη κίνηση προς τη Δύση. Μετά από όλα αυτά, τον επόμενο μήνα ή δύο,  πρέπει να υπογραφούν όλα τα έγγραφα σχετικά με τη συμμαχία με την Τελωνειακή Ένωση στο Ερεβάν.

Η Τελωνειακή Ένωσης της Ρωσίας, της Λευκορωσίας και του Καζακστάν, μπορεί να γίνει σύντομα μια ένωση των τεσσάρων.

Την επιθυμία της η Αρμενία να ενταχθεί στον οικονομικό χώρο βρίσκει σε μεγάλη αμηχανία την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η πολιτική απόφαση έχει ληφθεί. Αυτό ανακοινώθηκα από τον πρόεδρο της Αρμενίας Σερζ Σαρκισιάν σε μια πρόσφατη συνάντησή του με τον Βλαντίμιρ Πούτιν. Σύμφωνα με τον ίδιο, μελλοντικά θέλει το Ερεβάν να συμμετάσχει στη διαμόρφωση της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης. Οι μακροχρόνιοι εμπορικοί δεσμοί είναι ισχυρότεροι από την έλξη της Ευρώπης.

«Για την Αρμενία ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος είναι η Ρωσία, ο συνολικός κύκλος εργασιών της Αρμενίας το τελευταίο τρίμηνο πέφτει στη Ρωσία. Επιπλέον, ο μεγαλύτερος επενδυτής στην αρμενική οικονομία είναι η Ρωσία. Πάνω από το 40 τοις εκατό των άμεσων ξένων επενδύσεων στην αρμενική οικονομία είναι, πάλι, χρήματα των Ρώσων», εξηγεί ο ανώτερος αντιπρόεδρος της ομάδας  των ρωσικών εταιρειών,   Αλεξέι  Γενσίουτιν.

Η Αρμενία είναι έτοιμη να ενταχθεί στην Τελωνειακή Ένωση, ακόμη και χωρίς να έχει κοινά σύνορα με τους συμμετέχοντες, σημειώνει η «Ρωσία 24».
--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr