Σκληρές μάχες Κούρδων Συρίας με ισλαμικές ομάδες




Σεπτέμβριος 19, 2013.

Σκληρές μάχες διεξάγονται  μεταξύ της πολιτοφυλακής των Κούρδων και των στρατευμάτων των τρομοκρατικών ομάδων «Ισλαμικό κράτος του Ιράκ και της Συρίας» και «Τζαμπχάτ αλ Νούσρα», οι οποίες ομάδες εκδιώχθηκαν από το χωριό Αλούκο ανατολικά του Ρας αλ Άιν.


Οι Κούρδοι εναντίον των φανατικών ισλαμικών ομάδων χρησιμοποίησαν  το ρωσικό σύστημα εκτόξευσης πυραύλων ‘Κατιούσα’, σύμφωνα με την πηγή.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 230 τζιχαντιστές, αυτοί που κατάφεραν να επιζήσουν εγκατέλειψαν το χωριό, το οποίο μέχρι χθες θεωρούνταν απόρθητο. Οι Τζιχαντιστές στη βιασύνη τους να εγκαταλείψουν τη βάση τους άφησαν έναν μεγάλο αριθμό ελαφρών και βαρέων όπλων.

Η μάχη συνεχίζεται στο χωριό Τζάχφι, γύρω από το σχολείο, το οποίο έχει μετατραπεί σε φρούριο.

Οι ένοπλοι από το Αλούκο έχουν υποχωρήσει στο συνοριακό Τελ Χακ, στα τουρκο συριακά σύνορα.

Μεταξύ αυτών που σκοτώθηκαν  στις σφοδρές μάχες στο Αλούκο, οι Κούρδοι αναγνώρισαν για πρώτη φορά μαχητές από την Ινδονησία. Επίσης σκοτώθηκαν πολλοί φανατικοί ισλαμιστές από την Αίγυπτο, την Ερυθραία, τη Λιβύη και την Τυνησία, αναφέρει η πηγή.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr