Πρωθυπουργός Σερβίας: Η ανταλλαγή εδαφών θα φέρει διαρκή ειρήνη στην περιοχή


Σεπτέμβριος 22, 2013.

Ο πρωθυπουργός της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς, δήλωσε ότι το Κοσσυφοπέδιο αποτελεί ειδική περιοχή, αλλά δεν είναι ανεξάρτητο κράτος και ότι η παρούσα κατάστασή του είναι μόνο μια προσωρινή λύση.

«Δεχόμαστε ότι το Κοσσυφοπέδιο αποτελεί ειδική περιοχή, αλλά δεν είναι ανεξάρτητο. Η Σερβία επιθυμεί να συμμετάσχει στη ρύθμιση της ύπαρξης του συγκεκριμένου εδάφους», δήλωσε ο Ντάτσιτς.

Σε συνέντευξη που έδωσε στην τηλεόραση ‘Atlas’ του Μαυροβουνίου, ο Ντάτσιτς, εκτίμησε ότι μόνο η ανταλλαγή εδαφών, η Κοιλάδα του Πρέσεβο με το βόρειο Κοσσυφοπέδιο θα εξασφαλίσουν τη σταθερή ειρήνη στην περιοχή.

«Η ανταλλαγή εδαφών είναι η τελική λύση για την περιοχή, μια λύση για διαρκή ειρήνη», είπε ο πρωθυπουργός της Σερβίας προσθέτοντας ότι οι Αλβανοί θέλουν να αγοράσουν περιοχές και σε άλλα κράτη.

Η συνέντευξη αυτή την οποία παραχώρησε ο πρωθυπουργός της Σερβίας με την ευκαιρία της επίσκεψης στην πρωτεύουσα του Μαυροβουνίου, Ποντγκόριτσα, μεταδόθηκε και σε αλβανικά μέσα ενημέρωσης στα οποία επισημάνθηκαν οι δηλώσεις του Ντάτσιτς,  ότι η Σερβία και το Κοσσυφοπέδιο δεν είναι εχθροί.

«Ο Θάτσι δεν είναι εχθρός μου, είναι απλά αντίπαλός μου», είπε χαρακτηριστικά για τον πρωθυπουργό του Κοσσυφοπεδίου.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr