Ρωσικές περιπολίες της πολεμικής αεροπορίας πάνω από τις ακτές της Συρίας


Σεπτέμβριος 8, 2013.

Ο Τσάρλς Αγιούμπ εκδότης  της φιλο-Ασαντικής εφημερίδας του Λιβάνου ‘Αλ Ντιγιάρ’ δημοσίευσε μια είδηση που προξένησε μεγάλη εντύπωση, ότι η ρωσική πολεμική αεροπορία ‘περιπολεί τη συριακή ακτή από την Ταρτούς μέχρι τη Λατάκεια».


Το γεγονός αυτό αναφέρεται σε άρθρο σχετικά με την πτήση των οικογενειών της συριακής ηγεσίας  από το αεροδρόμιο της Βηρυτού.

Ο Αγιούμπ στο άρθρο του σημειώνει: ...αλλά η ακτή της Συρίας από την Ταρτούς μέχρι τη Λατάκεια είναι ασφαλής. Ο λόγος  είναι η μαζική ρωσική παρουσία  και οι εναέριες ρωσικές περιπολίες. Ρωσικά αεροπλάνα ελέγχουν τον εναέριο χώρο  σε μικρά και μεγάλα υψόμετρα. Αυτός ο έλεγχος θα σώσει τους Χριστιανούς που κατέφυγαν προς τις ακτές από τις σφαγές που διαπράττουν οι ομάδες της Άλ Κάιντα’. Τα αλεβίτικα υψώματα έχουν γίνει ένα ασφαλές καταφύγιο για τους Χριστιανούς».

Σε άλλο άρθρο του ο Αγιούμπ, αναφέρει ότι ο αριθμός των πλοίων της ναυτικής ομάδας στην Ανατολική Μεσόγειο « έχει αυξηθεί σε 125». Μεταξύ αυτών ίσως υπάρχουν αεροπλανοφόρο και υποβρύχια.

«Ο σκοπός της συγκέντρωσης της ρωσικής αρμάδας στα ανοικτά των ακτών της Συρίας, δεν είναι μόνο η αντιπαράθεση, αλλά και η ενδεχόμενη ανασύσταση του συριακού στρατού μετά την ενδεχόμενη αμερικανική  επίθεση, έτσι ώστε,  να μην μειωθεί η ικανότητα του στρατού, ακόμη και μετά τη βομβιστική επίθεση των ΗΠΑ ώστε να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων στη Γενεύη 2, σε θέση ισχύος».

«Από το κείμενο του Αγιούμπ, ωστόσο, -σημειώνει η πηγή- δεν είναι σαφές που βασίζεται ότι τα ρωσικά αεροπλάνα φρουρούν για την ειρήνη στις συριακές ακτές».



--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr