Τζον Κέρι στο Ισραήλ: Αν η Δαμασκός μας εξαπατήσει η επίθεση είναι αναπόφευκτη


Σεπτέμβριος 15, 2013.

Ιερουσαλήμ.

Την Κυριακή, μετά από μια ενημέρωση με τον πρωθυπουργό Βενιαμίν Νετανιάχου για τη συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ της Ρωσίας και των ΗΠΑ, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι, δήλωσε ότι με αυτή τη συμφωνία, η Ουάσιγκτον δεν έχει αποκλείσει πλήρως την στρατιωτική επιλογή.


Μιλώντας για λίγο σε δημοσιογράφους στην Ιερουσαλήμ, μετά τη τρίωρη συνάντηση με τον επικεφαλής της ισραηλινής κυβέρνησης, ο Κέρι είπε ότι  «η διπλωματία είναι ο προτιμότερος τρόπος για την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών και νομίζω ότι είναι μια επιλογή των φιλειρηνικών χωρών. Αλλά δεν πρέπει να γίνει λάθος στην εκτίμηση της κατάστασης: εξακολουθούμε να μην αποκλείουμε καμία επιλογή».

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, τόνισε ότι ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα «εξέφρασε τη θέση σε μια πιθανή χρήση βίας, εάν η συμφωνία δεν εφαρμοστεί».

Ο Νετανιάχου είπε ότι το Ισραήλ παρακολουθεί τις εξελίξεις και υποστηρίζει τις προσπάθειες της Αμερικής και πρόσθεσε ότι  η κατάσταση που υπάρχει έδειξε «ό, τι έχω πει εδώ και αρκετό καιρό, αν υπήρχε η δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί η διπλωματία, πρέπει να γίνει σε συνδυασμό μια αξιόπιστης στρατιωτικής απειλής. Η αλήθεια που υπάρχει για τη Συρία, ισχύει και για το Ιράν», είπε.

Εν τω μεταξύ  η συμφωνία ΗΠΑ-Ρωσίας για την επίλυση  του χημικού οπλοστασίου της Συρίας σε αντάλλαγμα την αποφυγή ενός πολέμου, θεωρήθηκε  «μια νίκη της Συρίας» σύμφωνα με την θέση που εξέφρασε την Κυριακή, ο υφυπουργός Εθνικής Συμφιλίωσης, Αλί Χαϊντάρ, σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr