Αντιπολεμική διαδήλωση Τουρκάλων στα σύνορα με Συρία


  "Ο πόλεμος και η ανδροκρατία είναι κατά των γυναικών, οι οποίες αγωνίζονται για ειρήνη, ελευθερία και ισότητα"

Σεπτέμβριος 19, 2013.

Συνιστώσα της Συνομοσπονδίας Συνδικάτων Δημοσίων Υπαλλήλων (KESK), που εκφράζει τις γυναίκες υπαλλήλους, πραγματοποίησε αντιπολεμική διαμαρτυρία στα τουρκο-συριακά σύνορα στην περιοχή του Ceylanpınar στην περιφέρεια της Şanlıurfa.


Οι Τουρκάλες συγκεντρώθηκαν στο «σημείο μηδέν» και η γραμματέας της εκδήλωσης, Bedriye Yorgun, καταφέρθηκε κατά του πολέμου τον οποίο δημιουργεί η ανδροκρατούμενη κοινωνία.

«Η ανδροκρατούμενη νοοτροπία που είναι προϊόν χιλιάδων ετών προκαλεί τους πολέμους. Ο πόλεμος για εμάς σημαίνει θάνατο, φτώχεια, πείνα, μετανάστευση. Ο πόλεμος για εμάς είναι δολοφονία και βιασμός. Μέσα σε δύο χρόνια η ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία έφερε λουτρό αίματος. Ούτε στη Συρία, ούτε στην Τουρκία θέλουμε πόλεμο. Αγωνιζόμαστε κατά της ανδροκρατούμενης κοινωνίας και αγωνιζόμαστε για  την ειρήνη», τόνισε η γενική γραμματέας της ένωσης των γυναικών δημοσίων υπαλλήλων της Şanlıurfa.

Στη Συρία βιάζονται οι γυναίκες, συνέχισε η Bedriye Yorgun, βιάζονται οι γυναίκες των Κούρδων, των Αρμενίων και των Αλεβιτών, στη Λαοδίκεια, στο Χαλέπι, στη Δαμασκό, βιάζουν κάθε γυναίκα που είναι χριστιανή και ο πόλεμος για εμάς έχει προέκταση και στο σώμα μας, είπε χαρακτηριστικά.

Η εκδήλωση επιτηρούνταν  από αρκετές αστυνομικές δυνάμεις.
--





Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr