Ο Στέφαν Φούλε πάει Νέα Υόρκη για συνάντηση με Μάθιου Νίμιτς


Σεπτέμβριος 20, 2013.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση-ΕΕ, έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για την πρόοδο της διαδικασίας στην επίλυση της διαφωνίας του ονόματος μεταξύ της Αθήνας και των Σκοπίων.


Στο πλαίσιο αυτό ο Ευρωπαίος Επίτροπος της Διεύρυνσης Στέφαν Φούλε, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα μεταβεί στη Νέα Υόρκη για να συναντήσει το μεσολαβητή του ΟΗΕ για τη διαφωνία του ονόματος, Μάθιου Νίμιτς.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα συζητήσουν τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων και τις προσπάθειες που γίνονται για την επίλυση αυτού του πολύχρονου ζητήματος.
Η επίσκεψη του Ευρωπαίου Επιτρόπου  γίνεται στον απόηχο  της έκθεσης για την πρόοδο των Σκοπίων που αναμένεται να επιδοθεί τον επόμενο μήνα.

Διπλωματικές πηγές αναφέρουν ότι ο Φούλε επιθυμεί να ακούσει εκ του σύνεγγυς τον Νίμιτς, αν, τελικά, θα καθυστερήσει η επίλυση της διαφωνίας του ονόματος ή υπάρχει κάποια πιθανότητα που μπορεί να φέρει τις δύο πλευρές σε μια συμφωνία.

Ο Peter Stano εκπρόσωπος του Ευρωπαίου Επιτρόπου ανακοίνωσε την επικείμενη επίσκεψη του Στέφαν Φούλε, αλλά δεν έδωσε περισσότερες  λεπτομέρειες ή αν θα υπάρξει κάποια νέα πρόταση  για το όνομα, σημειώνει το αλβανικό κείμενο.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr