Τουρκία: Στρατιωτική άσκηση Τουρκίας- ΝΑΤΟ σε εξέλιξη


Σεπτέμβριος 18, 2013.

Στο φόντο της κατάρριψης του ελικοπτέρου της Συρίας και στην κρίσιμη κατάσταση για την εξεύρεση τρόπου στην επίλυση της κρίσης της Συρίας, κάπως απαρατήρητη περνάει η διεξαγωγή κοινής στρατιωτικής άσκησης Τουρκίας-ΝΑΤΟ, σημειώνει χαρακτηριστικά το τουρκικό κανάλι CNN Turk.

Αξίζει να σημειωθεί η κωδική  ονομασία της άσκησης είναι «Rammstein Guard-7» που είναι το όνομα της αμερικανικής βάσης στη Γερμανία, όπου βρίσκεται το κέντρο της διοίκησης για την αντιπυραυλική άμυνα του ΝΑΤΟ.

Τονίζεται ότι οι ασκήσεις ξεκίνησαν ακριβώς την ημέρα της ανατροπής του συριακού ελικοπτέρου στις 16 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσουν τέσσερις ημέρες.

Ο σκοπός της «Rammstein Guard-7» είναι να η ετοιμότητα του ολοκληρωμένου συστήματος αεράμυνας του ΝΑΤΟ και η συνοχή της με την εθνική αντιπυραυλική άμυνα, ο συσχετισμός των συστημάτων και η επικοινωνία με την κήρυξη ενός ηλεκτρονικού πολέμου.

Δηλαδή,  ελέγχεται ο συντονισμός του ΝΑΤΟ με την τουρκική αεράμυνα σε περίπτωση αεροπορικής ή πυραυλικής επίθεσης.

Κατά τη διάρκεια της άσκησης έγινε και έλεγχος της προειδοποίησης των ραντάρ. Αυτό σημαίνει ότι η περιοχή ελέγχου του ραντάρ στο Ντιγιαρμπακίρ διαπίστωσε παραβίαση του εναέριο χώρου από το ελικόπτερο της Συρίας.

Η άσκηση λαμβάνει μέρος σε μια ευρεία περιοχή  ενός τριγώνου που καλύπτει  εναέριο και υδάτινο χώρο: από την επαρχία του Ικόνιου μέχρις τις παραθαλάσσιες ακτές της Μεσογείου και την επαρχία Ντιγιαρμπακίρ.

Στην άσκηση λαμβάνουν μέρος 16 μαχητικά της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας (οκτώ F-4 και οκτώ F-16), δύο αναγνωριστικά αεροσκάφη RF-4E, από το πολεμικό ναυτικό, μια φρεγάτα και ένα σκάφος επίθεσης, επίσης δύο ελικόπτερα τύπου Ес-70, σημεινώνει το τούρκικο κανάλι.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr