Ο Άσαντ ευχαρίστησε τον Πούτιν


Σεπτέμβριος 9, 2013.

Ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ έστειλε τις ευχαριστίες του στον Βλαντίμιρ Πούτιν για την υποστήριξη της ρωσικής κυβέρνησης προς το καθεστώς της Δαμασκού, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας Βαλίντ Μουάλεμ.


Ο Μουάλεμ ξεκίνησε σήμερα διαβουλεύσεις με το Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

«Ο πρόεδρος μου ζήτησε να μεταφέρω τις ευχαριστίες του προς τον Βλαντίμιρ Πούτιν για τη θέση του κατά τη διάρκεια και μετά τη συνάντηση της G20 στην Αγία Πετρούπολη την περασμένη εβδομάδα», δήλωσε ο Μουάλεμ στον Λαβρόφ κατά την έναρξη της συνεδρίασης.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας διαβεβαίωσε τον Σύρο ομόλογό του ότι η θέση της Μόσχας για τη Συρία «είναι γνωστή και παραμένει αμετάβλητη».

«Δεν υπάρχει εναλλακτική λύση από την ειρηνική επίλυση της κρίσης στη Συρία», πρόσθεσε ο Λαβρόφ, ο οποίος απέκλεισε «οποιαδήποτε ξένη στρατιωτική επέμβαση».

Η Ρωσία αντιτίθεται σθεναρά στην ιδέα μιας αμερικανικής στρατιωτικής επίθεσης κατά της Συρίας, υπενθυμίζει το ρωσικό πρακτορείο.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr