Συνεργασία Λιβύης με εμπειρογνώμονες του ΝΑΤΟ για την ασφάλεια


Οκτώβριος 22, 2013.

Το ΝΑΤΟ δημιούργησε μια «συμβουλευτική ομάδα» για να προωθήσει το σχηματισμό του δικού της συστήματος ασφαλείας στη Λιβύη.

Αυτό ανακοινώθηκε  από τον γ.γ. του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Ράσμοσεν.

Σύμφωνα με τη δήλωση η «Consulting Group» δημιουργήθηκε κατόπιν αιτήματος του πρωθυπουργού της Λιβύης, Αλί Μοχάμεντ Ζέινταν.

Η ομάδα θα ‘εργάζεται σε στενή συνεργασία με άλλους διεθνείς οργανισμούς και θα παρέχει συμβουλές για τη δημιουργία ασφαλούς κλίματος σε αυτή τη χώρα’.

Η Ομάδα θα εργάζεται σε μόνιμη βάση στις Βρυξέλλες με 8-10 στελέχη. Στη Λιβύη δεν θα υπάρχει σχετικό παράρτημα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Itar Tass επικαλούμενο πηγή της Συμμαχίας.

Η δυνατότητα του σχηματισμού μιας τέτοιας δομής είχε συζητηθεί πλέον του ενός χρόνου. Η τελική απόφαση ελήφθη λίγο μετά από το περιστατικό  της απαγωγής και στη συνέχεια της  απελευθέρωσης του πρωθυπουργού της Λιβύης.

Υπενθυμίζεται ότι πέρσι στη Σύνοδο Κορυφής του Σικάγου, οι ηγέτες του ΝΑΤΟ εξέφρασαν την ετοιμότητά τους να βοηθήσει η Συμμαχία,  τη Λιβύη στους τομείς, όπου μπορεί να συμβάλλει στην  ασφάλειά της, αφού από το 2011 εξακολουθεί να βρίσκεται σε κατάσταση εμφυλίου πολέμου.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr