Απολογισμός Κούρδων Συρίας: Σκοτώσαμε 945 αντάρτες


Οκτώβριος 5, 2013.

Η «Λαϊκή Επιτροπή Άμυνας»- YPG, των Κούρδων της Συρίας, ανέφερε ότι από τα μέσα Αυγούστου μέχρι σήμερα,-50 ημέρες-  στις ένοπλες συγκρούσεις,  σκοτώθηκαν 945 αντάρτες , στις οποίες υπήρξαν και θύματα από μέρος των Κούρδων.


Η YPG ανακοίνωσε ότι συνολικά 79 μαχητές της σκοτώθηκαν στις συγκρούσεις.
 Ο εκπρόσωπος Τύπου της YPG, Rêdûr Xelil, ανέφερε ότι οι συγκρούσεις ήταν κυρίως με τις ομάδες της ‘Αλ Κάιντα’, το «Ισλαμικό Εμιράτο Ιράκ και Συρίας» και τον ‘Ελεύθερο Συριακό Στρατό’.

Ο Xelil προέβη σε απολογισμό των δραστηριοτήτων  της ένοπλης κουρδικής ομάδας, τα χωριά και τις κωμοπόλεις που κατάφερε να φέρει υπό τον έλεγχο της.

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι δεν θέλουν οι Κούρδοι να συγκρούονται με τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό, αλλά μερικές ομάδες μέσα από αυτόν είναι εχθρικές προς αυτούς.
Αναφερόμενος σε άλλες δραστηριότητες των ισλαμιστών, τόνισε:

«Οι συμμορίες, στο διάστημα των 50 ημερών,  επιτέθηκαν με παγιδευμένα αυτοκίνητα σε 10 περιπτώσεις  καθώς υπήρξαν και 11 επιθέσεις αυτοκτονίας».

Οι περισσότεροι από τους 945 ισλαμιστές σκοτώθηκαν στις μάχες που έγιναν στην επαρχία Χαλέπι, σημειώνει το κουρδικό δημοσίευμα.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr