Το Τουρκικό Κοινοβούλιο ενέκρινε την πρόταση για στρατιωτικές επεμβάσεις εκτός συνόρων


Οκτώβριος 11, 2013.

Το τουρκικό κοινοβούλιο ενέκρινε  την πρόταση του κυβερνώντος κόμματος για επέκταση των δραστηριοτήτων των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας εκτός των συνόρων της επικράτειας, με κύριο προσανατολισμό τις δραστηριότητες εντός του βόρειου Ιράκ.

Η πρόταση που κατατέθηκε και υπερψηφίστηκε αναφερόταν  στην απειλή της ακεραιότητας του τουρκικού κράτους από το PKK, το οποίο έχει βρει καταφύγιο στο Βόρειο Ιράκ, όπου είναι η Κουρδική Περιφέρεια του βόρειου Ιράκ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο τουρκικός στρατός θα επεμβαίνει στο ξένο έδαφος με δράσεις στοχευμένες κατά των στρατοπέδων του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος – PKK.

Την πρόταση ψήφισαν το κυβερνών  κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης- AKP,  το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) και το κόμμα του Εθνικιστικού Κινήματος (MHP), ενώ καταψηφίστηκε από το φιλοκουρδικό κόμμα της Ειρήνης και της Δημοκρατίας (BDP).

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr