Συνεργασία Τουρκίας-Ουκρανίας στον τομέα κατασκευής αεροσκαφών


Οκτώβριος 11, 2013

Άγκυρα.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βίκτωρ Γιανούκοβιτς τόνισε ότι η ανάπτυξη κοινών αεροσκαφών, είναι ένας από τους πολλούς υποσχόμενους τομείς της συνεργασίας μεταξύ της  Ουκρανίας και της Τουρκίας, όπως αναφέρει το ουκρανικό Unn, αναφερόμενο στην γραφείο Τύπου του προέδρου.


Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ουκρανία και η Τουρκία θα έχουν, επίσης, τη δυνατότητα συνεργασίας στο χώρο των πυραύλων.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτωρ Γιανούκοβιτς και ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έλαβαν μέρος στις 9 Οκτωβρίου  στην παρουσίαση της νέας γενιάς αεροσκαφών «An-158».

Ο γενικός διευθυντής Νμίτρι Κίβα,  της «Αεροπορικής Επιστημονικής Τεχνικής Εταιρείας Αντόνοφ» ενημέρωσε  τον πρόεδρο και τον πρωθυπουργό της Τουρκίας για τα κύρια χαρακτηριστικά του αεροσκάφους και πιθανές τροποποιήσεις που μπορούν να γίνουν για χρήση ως επιβατικού, ιατρικού ή στρατιωτικού αεροσκάφους.

Ο Βίκτωρ Γιανούκοβιτς και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιβιβάστηκαν στο αεροπλάνο, επιθεώρησαν το θάλαμο διακυβέρνησης και θαλάμου επιβατών.
Η παρουσίαση έλαβε χώρα στο διεθνές αεροδρόμιο της Άγκυρας.



--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr