Τζον Κέρι: Δεν υπάρχει χώρος για τον Άσαντ στη νέα Συρία


Οκτώβριος 19, 2013.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να επιμένουν  στα στοιχεία της δήλωσης της «Γενεύης 1», γράφει η ιστοσελίδα του Δημοκρατικού Κόμματος των Κούρδων της Συρίας και  συνεχίζει:

Οι ΗΠΑ δεν μετέβαλαν τη θέση τους και αυτό δηλώθηκε σε συνάντηση του πρέσβη Ρόμπερτ Φορντ με τον Σαλίμ Ιντρίς, γενικό αρχηγό του Επιτελείου του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, όπου η θέση των Αμερικανών δεν ευνοεί το πολιτικό μέλλον του Μπασάρ αλ Άσαντ.

Η πηγή προσθέτει ότι η ίδια θέση εκφράστηκε και στη συνάντηση του Κέρι με τον Φορντ και τον πρόεδρο του «Συνασπισμού», Αχμάντ Τζάρμπα.

Επιπρόσθετα αναφέρεται, ότι οι Αμερικανοί προβλέπουν, μετά την καταστροφή των χημικών όπλων που είναι αρκετοί τόνοι, θα δημιουργηθεί στη Συρία κυβέρνηση εθνικής ενότητας, μέσα στο 2014,  με μέλη της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, αλλά χωρίς τη συμμετοχή του νυν προέδρου της χώρας.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr