Νταβούτογλου στην Αλβανία: Πηγαίνουμε σε ένα νέο επίπεδο συνεργασίας


Οκτώβριος 5, 2013.

Η τοποθέτηση της αλβανικής διπλωματίας που κατέταξε την Τουρκία ως στρατηγικό εταίρο σύντομα θα υλοποιηθεί με την υπογραφή σχετικού εγγράφου.


Το γεγονός επιβεβαίωσαν οι δύο υπουργοί Εξωτερικών, στην κοινή αλβανο-τουρκική συνέντευξη Τύπου, μετά τη συνάντηση τους στο αλβανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ο Νταβούτογλου εξέφρασε την ικανοποίησή του ότι είναι ο πρώτος υπουργός που επισκέπτεται την Αλβανία μετά τη δημιουργία της νέας κυβέρνησης και δήλωσε ότι η Τουρκία και η Αλβανία θα γνωρίσουν ένα νέο επίπεδο συνεργασίας που πρέπει να συνδέεται με κοινές συνεδριάσεις των δύο κυβερνήσεων.

Ο Αλβανός υπουργός Εξωτερικών, Ditmir Bushati δήλωσε ότι η συνεργασία σε έναν νέο επίπεδο μεταξύ των δύο χωρών θα αποτελέσει μια νέα εταιρική σχέση και θα υποστηρίξει την ανάπτυξη στην περιοχή. Δεν παρέλειψε να ζητήσει, επίσης,  την υποστήριξη της τουρκικής κυβέρνησης να συμπεριληφθεί και το Κοσσυφοπέδιο στο έργο του αγωγού TAP.

--




Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr