Ο Δήμαρχος του Πρέσεβο στο Σικάγο- με την αλβανική Διασπορά


Οκτώβριος 5, 2013.

Ο δήμαρχος της Κοιλάδας του Πρέσεβο, Ράγκμι Μουσταφά, επισκέφθηκε χθες την έδρα του Ισλαμικού Αλβανο-Αμερικανικού Κέντρου στο Σικάγο, όπου έγινε δεκτός από τον αντιπρόεδρο του Κέντρου, Ζαΐμ Σακίρι και πρόεδρο της αλβανο-αμερικανικής ένωσης.


Ο Μουσταφά επισκέφθηκε πρώτη φορά το ιστορικό και θρησκευτικό κέντρο των Αλβανών με την πλούσια εθνική και πολιτιστική δραστηριότητα για τη διατήρηση του  αλβανικού πολιτισμού και των παραδόσεων.

Ενημερώθηκε για τις δραστηριότητες του Κέντρου αυτού που ιδρύθηκε στις αρχές της δεκαετίας του ’60.

Ο δήμαρχος του Πρέσεβο έκανε μια σύντομη ανάλυση της τρέχουσας πολιτικής κατάστασης στην Κοιλάδα του Πρέσεβο και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η περιοχή σε αυτήν την περίοδο της πολιτικής αναταραχής.

Αναφέρθηκε με έναν ειλικρινή τρόπο, στα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αλβανικός πληθυσμός στη νότια Σερβία, τα οποία καθόρισε ως πολιτικά, κοινωνικά και εκπαιδευτικά.

Οι Αλβανο-Αμερικανοί είπαν ότι έχουν την υποστήριξη του Τζότζεφ Μπάιντεν, του Έλιοτ Ένγκελ, του Μάρκ Κίρκ, του Τζον Μακέιν, Τζον Κέρι και πολλών άλλων από την κυβέρνηση των ΗΠΑ και ότι παρά τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Αμερική, έχει τη δυνατότητα να προωθήσει το αλβανικό ζήτημα της Κοιλάδας του Πρέσεβο, ώστε να βρεθεί μια τελική λύση.

Υπήρξε κατά τη συνάντηση, συνολική συμφωνία ότι το αλβανικό θέμα σε γενικές γραμμές έχει δρομολογηθεί και για να ολοκληρωθεί πρέπει να υπάρχει πιο στενή συνεργασία με την αμερικανική κυβέρνηση, η οποία είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να κάνει κάτι συγκεκριμένο, σημειώνει το αλβανικό δημοσίευμα.


--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr