Βούλγαρος Διπλωμάτης: ‘Η Βουλγαρία δεν είναι το πρόβλημα για τα Σκόπια, μόνο η Ελλάδα’


Οκτώβριος 19, 2013.

«Η Βουλγαρία δεν είναι πρόβλημα για τα Σκόπια, μόνο η Ελλάδα», φέρεται να δήλωσε ανώνυμος Βούλγαρος διπλωμάτης στην σκοπιανή εφημερίδα Dnevnik.


Ο διπλωμάτης από τη Σόφια, μετά τη δήλωση του επικεφαλής της βουλγαρικής διπλωματίας, Κριστιάν Βιγκένιν, σχετικά με τις εξελίξεις  στο σκοπιανό, επισημαίνει ότι  οι βουλγαρικές αρχές δεν πρέπει να εμποδίσουν το πρώην γιουγκοσλαβικό κράτος «γιατί αυτό το κάνουν οι Έλληνες και ξέρουμε όλοι γιατί -  για το όνομα».

«Η Βουλγαρία δεν έχει χαράξει κόκκινες γραμμές για τα Σκόπια, όπως δήλωσε πριν περίπου από ένα χρόνο ο υπουργός Εξωτερικών, Νικολάι Μπλαντένοφ», είπε η διπλωματική πηγή από τη Σόφια στο ‘Dnevnik’.

‘Δεν υπήρξαν ποτέ κόκκινες γραμμές. Πρόκειται, μάλλον, για μια αλληγορική έκφραση για το πώς πρέπει να οικοδομήσουμε καλές σχέσεις με τους γείτονες, στην προκείμενη περίπτωση με τα Σκόπια’, δήλωσε η πηγή που επέμενε στην ανωνυμία, όπως σημειώνει το Ινπρες.


--Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr