Επιστολή Ομπάμα στον πρώην πρωθυπουργό Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα


Οκτώβριος 7, 2013.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα, έχει δημοσιεύει μια επιστολή- εγκώμιο, προς το πρόσωπό του, από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.

 Η επιστολή αναφέρει: 


«Ήταν τιμή και χαρά που συνεργαστήκαμε μαζί σας κατά τη διάρκεια της θητείας σας, ως πρωθυπουργός της Αλβανίας.

Η Αλβανία είναι  σύμμαχος και φίλος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και θα έχετε τη δυνατότητα να απολαύσετε  μια ισχυρή εταιρική σχέση σε πολλούς τομείς.
Ως πρωθυπουργός μας έχετε βοηθήσει  να εμβαθύνουμε  και να ενισχύσουμε τους δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών μας. Θέλω να σας ευχαριστήσω για την υποστήριξή σας στις προσπάθειες μας στο Αφγανιστάν και τη Συρία και για την εργασία σας στη διατήρηση της σταθερότητας στα Βαλκάνια.

Θα ήθελα επίσης να επαναβεβαιώσω την ευγνωμοσύνη μου για τη συνεργασία της κυβέρνησής σας όσον αφορά τη διευκόλυνση της μεταφοράς των κρατουμένων του Γκουαντάναμο και των Hurriya (από το Ιράκ).

Αυτά είναι σημαντικά ζητήματα και εκτιμούμε την ισχυρή υποστήριξη της Αλβανίας», αναφέρει στην επιστολή του ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

--Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr