Αίγυπτος: Διαγράφηκε επίσημα η ‘Μουσουλμανική Αδελφότητα»


Οκτώβριος 8, 2013.

Το αιγυπτιακό υπουργικό συμβούλιο σε συνεδρίασή του αποφάσισε να «αποσβέσει» την Ένωση της Μουσουλμανικής Αδελφότητας  από τις καταχωρημένες οργανώσεις στη χώρα, σύμφωνα με το αραβικό Sky news που επικαλείται δημοσίευμα του ανταποκριτή του AFP στο Κάιρο την Τρίτη.

Το Δικαστήριο επειγόντων θεμάτων στην Αίγυπτος, στις 23 Σεπτεμβρίου είχε απαγορεύσει τις δραστηριότητες της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και πάγωσε τους λογαριασμούς της.

Η απόφαση, ως πολιτική διαδικασία από το Συμβούλιο των Υπουργών πραγματοποιήθηκε την Τρίτη που συνάδει με την απόφαση  του Δικαστηρίου του Καΐρου για «διαγραφή της Μουσουλμανικής Αδελφότητας από τις αναγνωρισμένες οργανώσεις στη χώρα και από τούδε και στο εξής τίθεται θέμα απαγόρευσης των δραστηριοτήτων του ομίλου και γίνεται δέσμευσης των κεφαλαίων που διατηρεί.

Η κυβερνητική δήλωση αναφέρει: « από την άποψη της βούλησης της κυβέρνησης για τη διατήρηση του κράτους δικαίου και της διασφάλισης της εφαρμογής των διατάξεων του δικαστικού σώματος, καθώς και την εφαρμογή της απόφασης του Δικαστηρίου επειγόντων θεμάτων, η υπόθεση αριθμ. 2315 της 23ης Σεπτεμβρίου 2013, ανετέθη στην επιτροπή που  συστάθηκε βάσει της απόφασης του Συμβουλίου των Υπουργών στις 2 Οκτωβρίου 2013 και αποφασίστηκε η απομάκρυνση της Κοινωνίας της Μουσουλμανικής Αδελφότητας από το μητρώο των διαπιστευμένων MKO  στο υπουργείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης».

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr