Κούρδοι: Η ειρηνευτική διαδικασία με την Τουρκία δεν υφίσταται πλέον...


Οκτώβριος 8, 2013.

Η τουρκική κυβέρνηση με μια De Facto κίνηση ολοκλήρωσε την ειρηνευτική διαδικασία, συγχρόνως ο  συνπρόεδρος   του κόμματος Ειρήνης και Δημοκρατίας (BDP) Σελαχατίν Ντερμιρτάς, επέκρινε το λεγόμενο πακέτο εκδημοκρατισμού, που ανήγγειλε ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.


«Η κυβέρνηση έχει αναφέρει στις διαπραγματεύσεις κατά την έναρξη της διαδικασίας, ότι θα βασίζεται στο διάλογο. Εκτός από το περιεχόμενο  του πακέτου ως δήλωση εκδημοκρατισμού, ο πρωθυπουργός επιβεβαίωσε ότι η διαδικασία δεν υφίσταται πλέον.

»Το πακέτο δεν έχει καμία σχέση με την όλη διαδικασία. Χωρίς διάλογο και de facto η κυβέρνηση ολοκλήρωσε τη διαδικασία», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Ντερμιρτάς, στις 8 Οκτωβρίου στη νοτιοανατολική επαρχία του Ντιγιαρμπακίρ, σύμφωνα με το πρακτορείο Doğan.

Πρόσθεσε ακόμη ότι το κόμμα της Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης –AKP,  προσπαθεί να κρατήσει την αξιοπιστία του και ότι δεν υπάρχουν, πια, προβλήματα.

Ειδικότερα ο Κούρδος πολιτικός είπε ότι κυριαρχεί από το «πακέτο μέτρων» η άρση της απαγόρευσης της μαντίλας στους δημόσιους χώρους καθώς και η λήψη όρκου στα εθνικά σχολεία.

«Τα παιδιά μας δεν συμμετέχουν έτσι και αλλιώς  σε εθνικούς όρκους, εδώ και τρία – τέσσερα χρόνια», είπε ο Ντερμιτάς.

Ο συμπρόεδρος του φιλοκουρδικού Κόμματος δήλωσε ότι ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος των Κούρδων, ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν είναι όμηρος  και έχει εγκλειστεί από την τουρκική κυβέρνηση στο νησί της Θάλασσας του Μαρμαρά Ιμραλί (πρώην Καλόλιμνος).

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr