Συρία: Η Αλ Κάιντα απαίτησε την παράδοση του Ελεύθερου Συριακού Στρατού


Οι τζιχαντστές επιδιώκουν να κυριαρχήσουν στη Συρία

Οκτώβριος 8, 2013.

Ακτιβιστές της συριακής αντιπολίτευσης ανέφεραν ότι η τρομοκρατική οργάνωση του «Ισλαμικού Εμιράτου Ιράκ και Συρίας»- ISIS καθώς και «Τζαμπχάτ αλ Νούσρα» απαίτησαν την παράδοση των μονάδων του Ελεύθερου Συριακού Στρατού στην επαρχία Χασάκα.

Οι μονάδες αυτές ελέγχουν  το μεγαλύτερο μέρος της βόρειας και της ανατολικής Συρίας- ένα γιγάντιο τόξο που εκτείνεται από τα ιρακινο-συριακά σύνορα στην Ντέιρ ελ  Ζορ, Ράκκα και προς την κατεύθυνση του Χαλεπίου (Αζάαζ).

Ο σκοπός του ISIS,  είναι να ανακτήσει τον έλεγχο σε όλα τα σημεία διέλευσης των συνόρων με το Ιράκ και ιδίως με την Τουρκία. Έτσι  ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός θα χάσει σημαντική στήριξη και των οδών εφοδιασμού.

Το ISIS και το ‘μέτωπο αλ Νούσρα’ κατέληξαν σε συμφωνία για να σταματήσει η αμοιβαία εχθρότητα και να διεξάγουν από κοινού επιχειρήσεις κατά των Κούρδων πολιτοφυλάκων ώστε να αποκτήσουν τον έλεγχο στις πηγές πετρελαίου στην Χασάκα.

Σημειώνεται ότι οι τζιχανιστές έχουν αναδειχθεί νικητές σε πολλές αιματηρές συγκρούσεις που έλαβαν χώρα εναντίον  του Ελεύθερου Συριακού Στρατού.

Σημαντικοί αντίπαλοι του ISIS και του ‘μετώπου αλ Νούσρα’ είναι οι τρεις μεγάλες ισλαμικές ταξιαρχίες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού,- Λίβα α Ταβχίντ, Αχράρ ας Σάμ και Λίβα αλ Ισλάμ-,  από τις οποίες ζήτησαν πρόσφατα να εκκενώσουν την πόλη Αζάαζ, κοντά στο τουρκικά σύνορα, στην επαρχία Χαλεπίου και να καταθέσουν τα όπλα τους, γράφει η πηγή.


--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr