Βουλγαρικό χωριό έλαβε ιδιωτική εταιρεία ασφάλειας για την προστασία του


Οκτώβριος 13, 2013.

Ιδιωτική εταιρεία ασφάλειας προστατεύει τους χωρικούς του Νοβοσέλ (περιοχή Βιντίν, στην βόρεια Βουλγαρία) από τις καθημερινές επιδρομές των κλεφτών.


Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος του συμβουλίου του χωριού, Παντελέι Πάντσεφ, σε συνέντευξή του στο βουλγαρικό Τύπο.

«Το χωριό μας αποτελείται από 1580 σπίτια. Κατά τη διάρκεια του Καλοκαιριού ο πληθυσμός φθάνει τους 6 χιλιάδες κατοίκους, αλλά παρά το γεγονός αυτό δεν υπάρχει ούτε ένα αστυνομικό τμήμα και οι υπάλληλοι  της αστυνομίας μόνο περιστασιακά περνούν από εδώ. Αυτό είναι και ο λόγος που έχουμε πνιγεί στους κλέφτες», είπε ο Πάντσεφ.

Θα προσθέσει ότι κάθε πρωί οι κάτοικοι καταγγέλλουν για κλοπές περιουσιών. 

Μπαίνουν στα σπίτια και κλέβουν ότι βρουν. Από τα αυτοκίνητα αφαιρούν τις μπαταρίες και τους τροχούς. Όλα τα οικιακά ζώα και πτηνά έχουν κλαπεί, το ίδιο και τα λαχανικά από τους κήπους. Οι κάτοικοι έχουν αποφασίσει να πληρώνουν 10 λέβα (€5) ο καθένας στην ιδιωτική ασφάλεια για την προστασία του χωριού και των περιουσιών.

Η εταιρεία ασφαλείας έχει τοποθετήσει κάμερες σε όλους τους δρόμους του χωριού που λειτουργούν σε 24ωρη βάση.

 Επίσης, οι άνδρες της ιδιωτικής ασφάλειας μεριμνούν για τους ηλικιωμένους, τους ψωνίζουν και τους πάνε στο γιατρό ή σε επείγοντα περιστατικά τους μεταφέρουν στο περιφερειακό νοσοκομείο, γράφει το δημοσίευμα.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr