Δεκάδες Σύριοι μετανάστες διασώθηκαν ανοικτά της Πελοποννήσου


Οκτώβριος 15, 2013.

Οι ελληνικές αρχές προέβησαν σε επιχείρηση διάσωσης 73 Σύρων μεταναστών των οποίων το πλοιάριο έμεινε από καύσιμα κοντά στην Πελοπόννησο  και μεταφέρθηκαν από την ελληνική ακτοφυλακή υγιείς, σώοι και αβλαβείς στο λιμάνι της Καλαμάτας, αναφέρει το βουλγαρικό  πρακτορείο Bgns  επικαλούμενο πηγές από το ελληνικό λιμάνι.


Μεταξύ των Σύρων που διασώθηκαν ήταν 11 γυναίκες και 18 παιδιά. Ταξίδευαν με ένα σκάφος το οποίο δεν είχε διακριτικά εθνικότητας και τα καύσιμά του δεν επαρκούσαν για το προγραμματισμένο ταξίδι.  Πενήντα δύο μίλια πριν τις ακτές της Πελοποννήσου εξέπεμψαν σήμα κινδύνου.

Το παρακείμενο ιταλικό φορτηγό πλοίο έλαβε το σήμα κινδύνου, έσπευσε, πρώτο,  στο μικρό σκάφος και το ρυμούλκησε, συνοδεία της ελληνικής ακτοφυλακής, στο λιμάνι της Καλαμάτας.

Ένας από τους μετανάστες κατέρρευσε και εισήχθη για λίγο στο νοσοκομείο της πόλης. Οι υπόλοιποι στεγάστηκα σε αποθήκες του λιμανιού και ο Ερυθρός Σταυρός τους παρέσχε τρόφιμα και κουβέρτες, αναφέρει το δημοσίευμα.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr