Σκόπια: Η αντιπολίτευση ξεκινά διαμαρτυρίες κατά της κυβέρνησης


«Η αντιπολίτευση κατηγορεί ανοικτά τον Γκρούεφσκι για εγκληματική πρακτική και  τεράστια διαφθορά στο λεγόμενο έργο ‘Σκόπια 2014’ για την αναμόρφωση του ιστορικού κέντρου της πρωτεύουσας»

Οκτώβριος 15, 2013.

Το μέτωπο της  σλαβικής αντιπολίτευσης προγραμματίζει διαμαρτυρίες εναντίον της  κυβερνητική πολιτικής και πρακτικής, μετά τις συλλήψεις  και τα εντάλματα σύλληψης για ανώτερα στελέχη του αντιπολιτευτικού χώρου.


Ήδη, με σημερινή ανακοίνωσή της  η αντιπολίτευση υπό την ηγεσία της Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης (SDSM) άρχισε διαμαρτυρία μπροστά από το Βασικό Δικαστήριο Ένα,  των Σκοπίων, εκφράζοντας την αντίδρασή της για τις συλλήψεις από την αστυνομία των πολιτικών του κόμματος που έχουν εκλεγεί στο δημοτικό συμβούλιο  του Δήμου των Σκοπίων.

«Το κυβερνητικό μέτρο αποτελεί μια σαφής προσπάθεια φίμωσης των πολιτικών και εμπόδισης της γνωστοποίησης των εγγράφων του έργου του εγκλήματος και της διαφθοράς που αποκαλείται « έργο Σκόπια 2014», καθώς και άλλες εγκληματικές δραστηριότητες, στις οποίες συμμετέχουν τριτοβάθμιες δομές της εξουσίας, αναφέρει η ανακοίνωση της αντιπολίτευσης.

Εξάλλου, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Ζόραν Ζάεφ, σε συνέντευξή του σήμερα προς τους δημοσιογράφους κάλεσε όλα τα δημοκρατικά μέσα να αντιμετωπίσουν την επιθετικότητα της εξουσίας, που σύμφωνα με τον ίδιο, εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια. Κατηγόρησε  και τον ίδιο των πρωθυπουργό, Νίκολα Γκρούεφσκι, για τις συλλήψεις των στελεχών της αντιπολίτευσης, αναφέροντας χαρακτηριστικά  την υπόθεση του προέδρου τη δημοτικού συμβουλίου του δήμου του Κέντρου των Σκοπίων.

Ο Ζάεφ κατηγόρησε τον Γκρούεφσκι ότι προσπαθεί να χειραγωγήσει το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Κέντρου προκειμένου να συνεχίσει το ‘έγκλημά του’ με τη συνέχιση του έργου «Σκόπια 2014».

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr