Αίγυπτος: Αισθητός στο Κάιρο ο σεισμός που έγινε στην Κρήτη


Οκτώβριος 12, 2013. Mena.

Ο σεισμός μεγέθους 6,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, το Σάββατο, που σημειώθηκε στο ελληνικό νησί της Κρήτης έγινε αισθητός στις βόρειες επαρχίες της Αιγύπτου, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας, Κάιρο.


Ο σεισμός σημειώθηκε σε μια περιοχή 60 χιλιόμετρα ανοικτά της δυτικής πόλης της Κρήτης, Χανιά, και σε βάθος  40 χιλιομέτρων κάτω από το βυθό της θάλασσας, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι πολλά σπίτια και καταστήματα έχουν υποστεί ζημιές στην Κρήτη, χωρίς να γίνεται αναφορά για θάνατο ή εμφάνιση παλιρροϊκού κύματος- τσουνάμι.

Η Ελλάδα είναι σεισμογενής περιοχή και οι περισσότεροι από τους σεισμούς δεν προκαλούν σοβαρές ζημίες, εκτός από το σεισμό των 5,9 Ρίχτερ το 1999, όπου σκοτώθηκαν 143 άτομα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο MENA, ο πληθυσμός της πόλης του Καΐρου, αισθάνθηκε το σεισμό, και αυτός σημειώθηκε στις 3:17 τοπική ώρα, αναφέρει το αραβικό δημοσίευμα.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr