Λιβύη: Παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη στο σουηδικό προξενείο της Βεγγάζης


Οκτώβριος 11, 2013.

Παγιδευμένο όχημα εξερράγη έξω από το σουηδικό προξενείο  και σε ένα τζαμί στη Βεγγάζη, την Παρασκευή, μία ημέρα μετά τη σύντομη απαγωγή του πρωθυπουργού Αλί Ζεϊντάν, γεγονότα που καταδεικνύουν την έκταση της αναταραχής στη Λιβύη, δύο χρόνια μετά την πτώση του Μουαμάρ Καντάφι, όπως σημειώνει η ‘Σταρ’ του Λιβάνου.


«Την ευθύνη για την επίθεση δεν ανέλαβε καμία οργάνωση. Από την έκρηξη τραυματίστηκε ένα άτομο. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να ελέγξει τους αυτόκλητους πολιτοφύλακες και τους ριζοσπάστες μουσουλμάνους», τονίζει το δημοσίευμα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της σουηδικής διπλωματικής αποστολής κανείς από το προσωπικό δεν τραυματίστηκε. Υπέστη ζημίες η πρόσοψη του κτηρίου καθώς και διπλανά κτήρια.

Η Σουηδία, είναι από τις λίγες χώρες που  εξακολουθούν να έχουν διπλωματική αποστολή στη Βεγγάζη. Στο κτήριο του προξενείου στεγάζεται και το γραφείο του επίτιμου προξένου της Φιλανδίας.

Η Βεγγάζη, όπως είναι γνωστό, σχεδόν η πλειοψηφία των κατοίκων ζητά να αυτονομηθεί από την Τρίπολη και έχουν σημειωθεί τελευταία επιθέσεις εναντίον ξένων αποστολών και επιχειρήσεων καθώς έχουν διαπραχθεί δολοφονίες στρατιωτικών και αστυνομικών.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr