Η Άγκυρα κατηγορεί το PKK για λαθρεμπόριο ναρκωτικών


Οκτώβριος 11, 2013.

Οι τουρκικές αρχές αποκάλυψαν την Παρασκευή ότι το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα- PKK,  εμπλέκεται στη διακίνηση ναρκωτικών, μετά τη κατάσχεση  346 κιλών ηρωίνης σε μια συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε Κωνσταντινούπολη και στην επαρχία Χακκάρι.


Σύμφωνα με το αραβικό Sky news, πηγή που δεν αποκάλυψε την ταυτότητά της, είπε ότι οι αρχές υποψιάζονται ότι ένοπλοι  του απαγορευμένου κόμματος, μεταφέρουν τα ναρκωτικά από το Ιράν προς την Ευρώπη, μέσω της Κωνσταντινούπολης.

Η ποσότητα του ναρκωτικού εντοπίστηκε σε αυτοκίνητο που κατασχέθηκε στην περιοχή Σιλιβρί στα περίχωρα της Πόλης και σύμφωνα με την πηγή, οι υπηρεσίες ασφαλείας έχουν συλλάβει 11 άτομα κατά τη διαδικασία, συμπεριλαμβανομένων και Ιρανών.

Οι τουρκικές αρχές κατηγορούν συχνά το PKK, με το οποίο η Άγκυρα βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για μια ειρηνική λύση στη σύγκρουση, για τη χρηματοδότηση των δραστηριοτήτων του από το λαθρεμπόριο ναρκωτικών.

Σε επιχειρήσεις που έχουν αναπτυχθεί στην επικράτεια, οι τουρκικές δυνάμεις έχουν καταστρέψει σημαντικές εκτάσεις καλλιέργεια κάνναβης στη νοτιοανατολική Τουρκία, όπου δραστηριοποιείται το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα. Οι αρχές εκτιμούν ότι από τις καλλιέργειες αυτές οι Κούρδοι λάμβαναν 500 τόνους προϊόντων για την παραγωγή ναρκωτικών.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr