Ο Σέρβος πρωθυπουργός επισκέφθηκε μοναστήρι στο Κοσσυφοπέδιο


Οκτώβριος 19, 2013.

Ο πρωθυπουργός της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς,  επισκέφθηκε το Σάββατο το μοναστήρι στη Γκρατζάνιτσα του Κοσσυφοπεδίου μετά από άδεια την οποία παρεχώρησε επίσημα η κυβέρνηση της Πρίστινα.


«Είναι σημαντικό να είναι οι Σέρβοι ενωμένοι», δήλωσε ο Ντάτσιτς κατά την επίσκεψή του, πρόσθεσε ότι θεωρεί την επίσκεψη αυτή ως πολύ σημαντική  και δήλωσε ότι μέσα από την επίσκεψη θέλει να μεταφέρει μηνύματα ειρήνης.

«Το πρώτο μήνυμά μας είναι για την ειρήνη και το μήνυμα της κοινής ζωής. Από την άλλη πλευρά, η Σερβία ενδιαφέρεται για τους ανθρώπους της, τους πολίτες της,  αυτό θα ισχύσει και στο μέλλον. Για εμάς είναι σημαντικό οι Σέρβοι να είναι ενωμένοι», είπε ο Ντάτσιτς.

Μετά την επίσκεψή του στο Μοναστήρι Γκρατσάνιτσα, στο οποίο τον υποδέχθηκε ο  Μητροπολίτης Ράσκας και Πριζρένης, Θεοδόσιος,  ο πρωθυπουργός της Σερβίας παρουσιάστηκε στο πλήθος των Σέρβων  που είχαν συγκεντρωθεί έξω από αυτό.

Ένα μεγάλο μέρος των συγκεντρωθέντων ήταν από την προεκλογική συγκέντρωση που διοργανώθηκε από την Πρωτοβουλία Πολιτών της Σερβίας, που είναι ο υποψήφιος πολιτικός σχηματισμός στις τοπικές εκλογές του Κοσσυφοπεδίου, στις 3 Νοεμβρίου, ο οποίος έχει την υποστήριξη της κυβέρνησης της Σερβίας.

Ο Ίβιτσα Ντάτσιτς είπε στην σύντομη ομιλία του:

«Μου είπαν ότι η σημερινή μου επίσκεψη  είναι ζήτημα πίστης. Αυτό είναι σωστό, γιατί πιστεύω στη Σερβία. Είχαμε αρκετή ζημιά στο Κοσσυφοπέδιο. Πρέπει να κερδίσουμε, ώστε να επιδιώξουμε τη νίκη στις τοπικές εκλογές στο Κοσσυφοπέδιο. Αυτή δεν είναι μια νίκη για το Σερβικό Ψηφοδέλτιο, αλλά μια νίκη για την Ένωση».

Ο Ντάτσιτς δήλωσε ότι η σερβική κυβέρνηση ανησυχεί βαθύτατα  για τη διατήρηση της ειρήνης, της ασφάλειας και της σταθερότητας στο Κοσσυφοπέδιο καθώς και για τον σερβικό λαό ώστε να ζήσει με ελευθερία και ενότητα, όπως γράφει η αλβανική «ο κόσμος σήμερα».


--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr