Ερντογάν για τη κινεζική συμφωνία: Εννέα χώρες του ΝΑΤΟ έχουν ρωσικούς πυραύλους...


«Το ρωσικό σύστημα αεράμυνας το καλύτερο σε ποιότητα και εύρος», δήλωσε ο Ερντογάν, γράφει το Ρέγκνουμ


Οκτώβριος 25, 2013.

Η Τουρκία θα αρνηθεί την συμπαραγωγή με την κινεζική εταιρεία αντιαεροπορικών-αντιπυραυλικών συστημάτων μεγάλου βεληνεκούς, μόνο εάν η εταιρεία αποφασίσει να ακυρώσει το διαγωνισμό, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Ερντογάν είπε ότι η Τουρκία θα αγοράσει το κινεζικό σύστημα αεράμυνας γιατί είναι ο μοναδικός κατασκευαστής που προθυμοποιήθηκε στη συμπαραγωγή των συστημάτων με την Τουρκία, καθώς προσφέρει και τη χαμηλότερη τιμή, γράφει σήμερα η εφημερίδα ‘Zaman Today’.

«οι συμπαραγωγές χώρες της Γαλλίας και της Ιταλίας ζητούν επιπλέον 1 δις δολάρια, ακολουθούν οι ΗΠΑ με επιπλέον 1,2 δις δολάρια, και η Ρωσία απαιτεί επιπλέον 4 δις δολάρια. Αλλά το ρωσικό σύστημα είναι το καλύτερο, όσον αφορά την ποιότητα και το εύρος», δήλωσε ο Ερντογάν.

Την ίδια στιγμή, σε απάντηση των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ που εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για την επιλογή της Άγκυρας, ο Τούρκος πρωθυπουργός τόνισε ότι εννέα χώρες- μέλη της συμμαχίας, εξακολουθούν να είναι οπλισμένες με ρωσικής κατασκευής πυραύλους.

«Το κινεζικό σύστημα, θα ελεγχθεί, έτσι ώστε να συμμορφωθεί με τα πρότυπα του ΝΑΤΟ’, είπε ο Ερντογάν.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr