Τουρκία: Heavy Metal κιθαρίστας ίδρυσε το ‘Kόμμα Gezi’

 

Οκτώβριος 24, 2013.

Κωνσταντινούπολη.

Τούρκος  ροκάς, είναι ο συνιδρυτής  ενός νέου πολιτικού κόμματος, εν όψει των εκλογών του επόμενου έτους, με την ελπίδα της μετάφρασης των διαδηλώσεων του καλοκαιριού σε αλλαγή στην κάλπη.


Ο νέος πολιτικός σχηματισμός ονομάζεται «Κόμμα Gezi», παίρνοντας το όνομά του από το πάρκο της Κωνσταντινούπολης ‘Gezi parki», όπου από τα τέλη Μαΐου είχαν αρχίσει οι ταραχές σε μια προσπάθεια ένωσης ενός ευρέως  πολιτικού φάσματος διαδηλωτών, κατά των επιλογών της κυβέρνησης του πρωθυπουργού, Ταγίπ Ερντογάν.

«Στο Κόμμα Gezi δεν υπάρχει αρχηγός», δήλωσε  ο  37χρονος Cem Köksal (φωτό), γνωστός  ροκ κιθαρίστας από την Κωνσταντινούπολη,  στην ιστοσελίδα του στο ‘Twitter’.

Το νέο κόμμα αποτελεί το 77ο κόμμα της Τουρκίας και έχει ως στόχο να κρατήσει ζωντανό το πνεύμα του ‘Gezi’ ζωντανό. Ωστόσο, δεν διευκρινίστηκε σε ποιες εκλογές θα κατέβει, στις δημοτικές εκλογές του Μαρτίου, στις προεδρικές του Αυγούστου ή στις βουλευτικές εκλογές του 2015.

Οι αρχικές ειρηνικές διαμαρτυρίες κατά των σχεδίων για ανάπλαση του πάρκου Gezi στην Κωνσταντινούπολη, έδωσαν έναυσμα για μεγάλες αναταραχές σε όλη την Τουρκία μετά από μια αδέξια καταστολή από την αστυνομία, που είχε ως αποτέλεσμα τη διαμαρτυρία μεγάλου όγκου διαδηλωτών για τον αυταρχισμό της κυβέρνησης Ερντογάν, σημειώνει η εφημερίδα του Λιβάνου ‘Σταρ’.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr