Τουρκία: «Το πρώτο εγχώριο UAV έτοιμο να πετάξει»


Οκτώβριος 26, 2013.

«Μετά από σχεδόν ένα χρόνο μελετών και δοκιμών,  που έγιναν για την ολοκλήρωση του μη επανδρωμένου εναέριου οχήματος,  έγινε, τελικά, η παρουσίασή του από τον  Kolbakır Ferşat- διευθυντή του UZAYTEM [ερευνητικό κέντρο αεροδιαστημικής τεχνολογίας στη Σαμψούντα].


Σύμφωνα με τον ίδιο, για το έργο παραγωγής μη επανδρωμένων αεροσκαφών, δαπανήθηκαν 1,5 εκατ. τουρκικές λίρες για έργα υποδομής και 50 χιλιάδες για το υλικό του πρώτου αεροσκάφους. Το επανδρωμένο αεροσκάφος είναι έτοιμο για το πρώτο του ταξίδι.

Οι εγκαταστάσεις καταλαμβάνουν ένα χώρο αρκετών χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων, όπου απασχολούνται  τα πέντε άτομα της ομάδας στο εργαστήριο, το οποίο έχει τη δυνατότητα να παράγει αεροσκάφη βάρους 1000 κιλών.

Ο Δρ Ferşat δήλωσε ότι όλα τα υλικά τα οποία χρησιμοποιούνται για την κατασκευή του UAV είναι προέλευσης του εργαστηρίου,  εκτός από τη μηχανή που δόθηκε παραγγελία σε ιδιωτική εταιρεία, σημειώνει το τούρκικο δημοσίευμα.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr