Τουρκία: Επέτειος 100 χρόνων από τους Βαλκανικούς Πολέμους


Νοέμβριος 25, 2013.

Στις 24 Νοεμβρίου στην πόλη   Τεκίρνταγ-Tekirdağ  στην επαρχία Τσορλού- Çorlu  [ανατολική Θράκη], πραγματοποιήθηκαν επίσημες τελετές για τη μνήμη των Τούρκων μαρτύρων  για την επέτειο των 100 ετών από τους Βαλκανικούς Πολέμους.


Στις εκδηλώσεις συμμετείχε και ο σύλλογος μοτοσικλετιστών της πόλης με 100 μηχανές, οι οποίες συγκεντρώθηκαν στο κεντρικό μνημείο της πόλης. Κράτησαν ενός λεπτού σιγής και κατόπιν έψαλλαν τον τουρκικό εθνικό ύμνο.

Η ομάδα των μοτοσυκλετιστών παρέλασε μέσα στην πόλη εν μέσω χειροκροτημάτων  και κατέληξε στο παλιό δημαρχείο, γράφει το δημοσίευμα.

Στην κεντρική ομιλία της εκδήλωσης, ο πρόεδρος του Συλλόγου των εκπαιδευτικών,  Bilgin İnceoğlu,  ανέφερε ότι οι Βαλκανικοί Πόλεμοι ήταν η σοβαρότερη δίωξη κατά του μουσουλμανικού πληθυσμού της Τουρκίας. 
Περίπου 2.315.000 αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν και από αυτούς 632 χιλιάδες σκοτώθηκαν στις μάχες ή πέθαναν στη διαδρομή της μετανάστευσης. Ο İnceoğlu πρόσθεσε ότι σύμφωνα με ιστορικά στοιχεία, τουλάχιστον 400 χιλιάδες στρατιώτες και πολίτες βρήκαν καταφύγιο στην Ανατολία. Είπε ακόμη, ότι σήμερα υπάρχει  1.445.000 τουρκικός πληθυσμός στα Βαλκάνια που έχει απομείνει από την Οθωμανική Αυτοκρατορία.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr