Γερμανίδα Ευρωβουλευτής: Ο Σαμαράς δημιούργησε το πρόβλημα το 1992, τώρα πρέπει να το λύσει!




Η φιλοσκοπιανή Γερμανίδα ευρωβουλευτής Doris Pack με την πολιτική ηγεσία του νοτιοσλαβικού κράτους

Νοέμβριος 2, 2013.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της, στα Σκόπια,  η Γερμανίδα ευρωβουλευτής, Doris Pack, συναντήθηκε με την πολιτική ηγεσία του νοτιοσλαβικού κράτους και διατύπωσε την άποψη ότι «παράλληλα με τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις των Σκοπίων με την ΕΕ να γίνουν και οι διαπραγματεύσεις για το όνομα με την Ελλάδα.


Τόνισε ότι η τελευταία έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δίνει μια νέα ευκαιρία στη φίλη χώρα των Σκοπίων ώστε στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Δεκεμβρίου να λάβει μια θετική απόφαση.

Η Γερμανίδα ευρωβουλευτής, Doris Pack δήλωσε ότι ζήτησε προσωπικά από τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά να κάνει ένα βήμα προς τα εμπρός για την επίλυση της διαφοράς.

«Όταν το 1992 ήταν στην  ελληνική κυβέρνηση δημιουργήθηκε το πρόβλημα και τώρα ως πρωθυπουργός της Ελλάδας έχει την ευκαιρία να αλλάξει τα πράγματα. Ελπίζω ότι θα το κάνει. Έχει περάσει πολύ χρόνος που τα Σκόπια περιμένουν, μπροστά από την πόρτα. Τελικά ίσως κουραστήκατε στην αναμονή και θα είναι ανθρώπινο αυτό. Νομίζω ότι είστε αρκετά ώριμοι και σοφοί για να γνωρίζετε που βρίσκεται το μέλλον σας», είπε η Γερμανίδα ευρωβουλευτής προς την ηγεσία των Σκοπίων.

Υπενθύμισε ότι πριν από οκτώ χρόνια, υπήρξε μια δυνατότητα σύγκλισης  των απόψεων, όταν είχε γίνει η πρόταση για «Βόρεια Μακεδονία» ή κάτι παρόμοιο, αλλά τότε η Ελλάδα ήταν αντίθεση με το επίθετο ‘Μακεδονία’ και έγινε μεγαλύτερο το πρόβλημα της διαφωνίας του ονόματος με τη γειτονική Ελλάδα.

Ενώπιον του Γκρούεφσκι η Γερμανίδα Ευρωβουλευτής θα τονίσει:

« Γνωρίζετε ότι ποτέ δεν χρησιμοποίησα άλλο όνομα, αναφέρομαι στη χώρα σας ως «Μακεδονία» από το 1991 και θα συνεχίσω να αναφέρομαι σε εσάς ως «Μακεδονία». 

Το πιο σημαντικό πράγμα που θέλω είναι να καταλήξει η FYROM σε «Μακεδονία».

Η Doris Pack προειδοποίησε ότι η ανεπίλυτη διαφωνία του ονόματος ενδέχεται να δημιουργήσει νέα εθνικά προβλήματα στη χώρα (με τους Αλβανούς) και προέτρεψε τους βουλευτές να βρουν μια λύση, σημειώνει η εφημερίδα των Σκοπίων ‘Βέτσερ’.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr