Κοσσυφοπέδιο: Συνελήφθησαν 6 άτομα για τρομοκρατία


Οι Σέρβοι ομιλούν για παρακλάδι της Αλ Κάιντα



Νοέμβριος 12, 2013.

Μετά από μια συντονισμένη επιχείρηση στην Πρίστινα και στην Γκνιλάνε, η αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου συνέλαβε έξι άτομα ύποπτα για προετοιμασία τρομοκρατικού χτυπήματος.


Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας, τα άτομα αυτά είναι μέλη της οργάνωσης «Jama'at Al – Tawhid και Τζιχάντ στο Κοσσυφοπέδιο».

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, κατασχέθηκαν όπλα, χρήματα και μερικά αυτοκίνητα με τα οποία μετακινούνταν οι ύποπτοι.

Οι συλληφθέντες θα παραμείνουν 30 ημέρες υπό κράτηση μέχρι να ολοκληρωθούν οι έρευνες.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με δημοσιεύματα ένας από τους συλληφθέντες ήταν μέλος της ισλαμικής οργάνωσης «Τζαμπχάτ αλ Νούσρα» στη Συρία και είχε πολεμήσει κατά των δυνάμεων του Μπασάρ αλ Άσαντ.

Το αλβανικό δημοσίευμα επικαλείται μυστικές υπηρεσίες οι οποίες αναφέρουν ότι δεκάδες άτομα που είχαν πάει να πολεμήσουν με τους ισλαμιστές στη Συρία, τόσο από το Κοσσυφοπέδιο, όσο και από τα Σκόπια και την Αλβανία, έχουν επιστρέψει και κανείς δεν γνωρίζει τα ακριβή στοιχεία τους, ούτε τον αριθμό των ισλαμιστών αυτών.

Ωστόσο, η σερβική b92 αναφερόμενη  στις συλλήψεις αυτές σημειώνει ότι οι συλληφθέντες είναι μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης που συνδέεται με την Αλ Κάιντα.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr