Κωνσταντινούπολη: Αλυσίδα 6,5 χιλιομέτρων για τη μνήμη του Ατατούρκ


«Ο Ατατούρκ είναι η απάντηση σε εκείνους που θέλουν να δημιουργήσουν ένα αυταρχικό κράτος»

Νοέμβριος 10, 2013.

Χαλκηδόνα (Kadıköy)

Στο δήμο της Χαλκηδόνας στην Κωνσταντινούπολη, χιλιάδες Τούρκων παρακολούθησαν την επιμνημόσυνη δέηση που πραγματοποιήθηκε υπό την ηγεσία του παραλιακού δήμου από νωρίς το πρωί.


Στην ακτή της περιοχής της Κωνσταντινούπολης, σχηματίστηκε ουρά 6,5 χιλιομέτρων, περίπου 10 χιλιάδων ανθρώπων, που περίμεναν υπομονετικά να προσκυνήσουν στο μνημείο του Ατατούρκ, του θεμελιωτή της τουρκικής δημοκρατίας.

Η πόλη είχε διακοσμηθεί από τις τουρκικές σημαίες και στολίστηκε με γιγάντιες αφίσες του Κεμάλ Ατατούρκ. Με αφίσες του Ατατούρκ και τουρκικές σημαίες είχαν στολιστεί και τα πλοία στο λιμάνι, γράφει το τούρκικο δημοσίευμα.

Στις 09:05 χτύπησαν οι σειρήνες, ακολούθησε ενός λεπτού σιγής και στη συνέχεια οι Τούρκοι έψαλλαν τον εθνικό τους ύμνο.

Ο δήμαρχος της Χαλκηδόνας, Σελαμί Οζτούρκ, είπε ότι είναι συνηθισμένο φαινόμενο η μεγάλη αλυσίδα των προσκυνητών του μνημείου του Ατατούρκ και αποτελεί ένδειξη της σύνδεσης που έχουν οι κάτοικοι της παραλιακής πόλης με τον Τούρκο Ηγέτη.

«Ο Ατατούρκ δεν ήταν ένας ήρωας του 20ου αιώνα, αλλά και ένας καθοδηγητής της δημοκρατίας κατά τον 21ο αιώνα», είπε ο Οζτούρκ, προσθέτοντας ότι «ο Ατατούρκ είναι η απάντηση σε εκείνους που θέλουν να δημιουργήσουν ένα αυταρχικό κράτος. Ο Ατατούρκ είναι ο λαός, είναι η δύναμη και η δέσμευση του για τη δημοκρατία και την ελευθερία», είπε.



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr