Συρία: Σκοτώθηκαν πάνω από 75 στρατιώτες σε βομβιστική επίθεση ανταρτών


Νοέμβριος 17, 2013.

Περισσότεροι από 75 στρατιώτες των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων σκοτώθηκαν την Κυριακή, σε βομβιστική επίθεση που πραγματοποίησαν αντάρτες του Ελεύθερου Στρατού σε δύο κτήρια της Γενικής Διαχείρισης Οχημάτων στη Χαράστα, προάστιο της Δαμασκού.


Πηγές των μέσων ενημέρωσης της αντιπολίτευσης ανέφεραν ότι σκοτώθηκαν πάνω από 75 άτομα – στρατιωτών, αξιωματικών και μελών της λιβανικής Χεζμπολάχ.

Νωρίτερα την Κυριακή, το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP επικαλούμενο το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ανέφερε ότι σκοτώθηκαν 31 στρατιώτες του συριακού στρατού σε μια έκρηξη που συγκλόνισε όλη την περιοχή κοντά την πρωτεύουσα της Συρίας, Δαμασκό.

Η επίθεση έγινε στο στρατόπεδο  όπου βρίσκεται η Διαχείριση Οχημάτων, μια έκταση περίπου 4.000 τετραγωνικών μέτρων, ένα από τα σημαντικότερα κέντρα συντήρησης όλων των τύπων των στρατιωτικών οχημάτων των κυβερνητικών δυνάμεων.

Από την άλλη πλευρά- σημειώνει το αραβικό  Σκάι Νιουζ , οι αντάρτες έχουν προξενήσει βλάβη στον κεντρικό φορέα μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος έξω από τη Δαμασκό με αποτέλεσμα να τη διακοπή της παροχής σε πολλές νότιες περιοχές της πρωτεύουσας της Συρίας.

Η συριακή κρατική τηλεόραση είπε για σαμποτάζ των ένοπλων τρομοκρατικών ομάδων σε γραμμή υψηλής τάσης που τροφοδοτεί την νότια περιφέρεια της Δαμασκού.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr