Σκόπια: Το αλβανικό κόμμα ζητά τη συμμετοχή Αλβανών στο υπουργείο Εξωτερικών



Νοέμβριος 15, 2013.

Η  Ermira Mehmeti, βουλευτής του αλβανικού κόμματος-DUI, που συμμετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό των Σκοπίων,  ζήτησε σήμερα από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκολα Πόποσκι, την εκπροσώπηση των Αλβανών σε αυτό το πολιτικό όργανο, αλλά και στις διπλωματικές και προξενικές αντιπροσωπείες.


«Θέλω να πληροφορηθώ εάν το ΥΠΕΞ εφάρμοσε τη συνταγματική αρχή τις ίσης εκπροσώπησης  καθώς και της νομικής διάταξης που εγκρίθηκε πρόσφατα με την αλλαγή του νόμου για την αντιπροσώπευση στις διπλωματικές και προξενικές αρχές, όχι τόσο σε επίπεδο πρεσβευτών αλλά σε όλες τις διπλωματικές θέσεις», είπε η βουλευτής του απευθυνόμενη στον υπουργό  Εξωτερικών των Σκοπίων, Νίκολα Πόποσκι.

Σε απάντηση ο Πόποσκι δήλωσε ότι η εκπροσώπηση των Αλβανών στο  Υπουργείο Εξωτερικών είναι της τάξης του 23 τοις εκατό, τονίζοντας ότι το πιο σημαντικό στοιχείο είναι να υλοποιούνται οι στόχοι της χώρας και ένας κύριος στόχος είναι η ένταξη της στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

 «Προς το στόχο αυτόν είμαστε προσανατολισμένοι και δίνουμε την ευκαιρία σε όσους έχουν την ικανότητα να εργαστούν για αυτόν το σκοπό», είπε ο υπουργός.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr