«Η Τουρκία στέλνει στη Βουλγαρία τους πρόσφυγες που δεν χρειάζεται»



Νοέμβριος 11, 2013.

Ο Γκεόργκι Ντίμοφ, πρώην Γενικός Πρόξενος της Βουλγαρίας στην Αδριανούπολη, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο βουλγαρικό πρακτορείο ‘Φόκους’, δήλωσε ότι η Τουρκία στέλνει τους Σύριους πρόσφυγες στη Βουλγαρία.


«Αυτοί που έρχονται στη χώρα μας, περνούν πρώτα από ένα ‘σουρωτήρι’ στην Τουρκία, γνωρίζουν ποιος είναι ο καθένας,  βάσει των στοιχείων τους, που  είναι καταγεγραμμένα στα έγγραφά τους και όσους δεν χρειάζεται τους στέλνει στη Βουλγαρία», τόνισε ο Ντίμοφ.

«Γενικά είναι γνωστό ότι ένα από τα στρατόπεδα στην Τουρκία, φιλοξενεί μόνο αποστάτες από το συριακό στρατό, στρατηγούς και αξιωματικούς. Αυτοί οι άνθρωποι πήγαν στην Τουρκία και εκεί πιστεύουν ότι κάπου θα χρειασθούν. Αμφιβάλω αν κάποιοι από αυτούς θα έρθουν στη Βουλγαρία. Οι Τούρκοι τους κρατούν εκεί επειδή κάπου θα χρησιμεύσουν για αυτούς», είπε ο πρώην πρόξενος.

Ο ίδιος είπε ότι και η Γερμανία επιλέγει ποιους πρόσφυγες θα κρατήσει.

«Πρώτον,  η Γερμανία είπε ότι ενδέχεται να δεχθεί περίπου 400-500 πρόσφυγες, δεύτερον, θα επιλέξει, βάσει των γνώσεων τους,  ποιους θα κρατήσει, το ίδιο πράττει και η Τουρκία αυτή τη στιγμή», είπε ο Ντίμοφ.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr