Συρία: Ο Στρατός απελευθέρωσε πόλη κοντά στο Λίβανο

www.echedoros-a.gr

Νοέμβριος 28, 2013.

Τα κυβερνητικά στρατεύματα της Συρίας απελευθέρωσαν την πόλη Ντέιρ Ατίγια, που βρίσκεται στη δυτική περιοχή, κοντά στα σύνορα με το Λίβανο, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση.


Η κατάληψη της πόλης έγινε μετά από δύο εβδομάδων σφοδρών συγκρούσεων στην περιοχή Καλαμούν, στο φόντο των διεθνών προσπαθειών για την Ειρηνευτική  Διάσκεψη της Γενεύης-2, με σκοπό τον τερματισμό της 32μηνης σύγκρουσης.

«Ο ηρωϊκός στρατός μας ανέλαβε τον έλεγχο της πόλης Ντέιρ Ατίγια κοντά στη Δαμασκό, αφού διέλυσε και τους τελευταίους θύλακες των τρομοκρατών», ανέφερε η κρατική τηλεόραση, επικαλούμενη στρατιωτική πηγή.

Ανώτερος αξιωματικός των υπηρεσιών ασφαλείας στη Δαμασκό δήλωσε ότι «οι δραστηριότητες  του στρατού συνεχίζονται για την εκδίωξη των τρομοκρατών από τις γύρω περιοχές».

Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στη Συρία, αναφέρει ότι ο στρατός ανέλαβε «σχεδόν τον πλήρη έλεγχο» της Ντέιρ Ατίγια, παρόλο ότι οι μάχες είναι ακόμη σφοδρές.

Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, όπως αναφέρει το δημοσίευμα της αλ Αραμπίγια, ο στρατός της Συρίας στοχεύει να εμποδίσει την πρόσβαση στους αντάρτες στο Λίβανο και το επόμενο βήμα του είναι μια τεράστια επιχείρηση στο νότο και κατόπιν στα βορειοανατολικά της χώρας.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr